Billede af oversætteren
Jørgen T. Jensen
Du må være syg. Hvor har du hørt om LDN?
Vil du gerne vide noget mere om LDN før du prøver? Hvor kommer det fra? Er det alternativt? Er det det samme som Naltrexon? Hvordan kan det være så effektivt og samtidig have så få bivirkninger? Hvad er det i det hele taget for noget?
 

Her kan du købe bogen ”Sidelæns mod strømmen” og læse en utrolig historie/selvbiografi af Mary Anne Boyle Bradley. Hun skrev den oprindelige udgave i 2005, men det er den redigerede udgave fra 2009 jeg har oversat og sælger her. Den koster DKK 143,00 plus porto DKK 42,00 til din postkasse eller Dao pakkeshop.

Dette er ikke en webshop med integreret betalingsløsning. Alting foregår manuelt.

Mary skriver selv, at det er en enkel historie, som handler om kærlighed, livet og håb. Og ja, den er meget livsbekræftende. Den giver også et indblik i alt det katolske vi brød med ved reformationen, men som altså lever i bedste velgående. Og så er jeg totalt smittet af det stærke dokument bogen er, om Marys uselviske arbejde for at ville lære verden om LDN.

Oversættelsen er mit bidrag til at formidle kendskabet til LDN videre i dk.

LDN står for Lav Dosis Naltrexon eller Low Dose Naltrexone.

Naltrexon er en opioid- og opiat- antagonist; også en antagonist for kroppens egne (endogene) opioider. Naltrexon var tænkt som, og bruges stadig, som en slags antabus for narkomaner.

Antagonist betyder noget som ”arbejder imod.” (En agonist er det modsatte)

Hvis man indtager Naltrexon, vil ens opioidreceptorer blive blokeret. ”Antabus doser” (50-100 mg) blokerer i op til et døgn, og forhindrer altså en narkoman i at få fornøjelse af narkotika. Ved små doser under 9 mg (LDN), som kun blokerer i nogle få timer, har det en helt anden effekt.

En forholdsvis kort blokade vil medføre et underskud af endogene peptider i cellerne, som vil reagere med en øget efterspørgsel. Den terapeutiske effekt af LDN opstår når blokaden ophører, og cellerne drager fordel af den øgede mængde endorfin i blodet. Den effekt, har en mængde fordele for bl.a. psyke, smerteniveau og søvnkvalitet, men vil også være ansvarlig for genoprettelse af ro og stabilitet i immunforsvaret, i modsætning til inflammation. Immunforsvaret finder populært sagt, ikke længere grund til at angribe eget væv, eller med andre ord: Det er antiinflammatorisk. LDN har været brugt i USA mod autoimmune sygdomme siden 1985.

Det er jo ikke meningen med denne side at redegøre for LDN ud i alle detaljer, så ud over ovenstående, vil jeg nøjes med at opfordre dig til under alle omstændigheder, at samarbejde med en læge, støve så meget information op som muligt, og jeg vil også advare mod brug, indtil du er sikker på hvad LDN gør ved dig, eller hvis du bruger smertestillende morfika, eller hvis du er organtransplanteret, eller hvis du ikke ønsker at blive gravid.

Men bogen her kan gøre dig klogere.

De fleste af os, er vokset op med stor tillid til læger og hospitalsvæsen. Vi har ordnede forhold her i Danmark, og der skal heldigvis en del til at knække den tillid. Jeg tror stadig, at forskning, medicinalindustri og big data, har de største chancer for gennembrud, når mere eller mindre uhelbredelige sygdomme skal kureres i fremtiden. Men der er et problem i, at der investeres så mange penge i medicin, at billige løsninger nærmest er en trussel. Jeg får biologisk medicin til 127.000 kr./året (betalt af det offentlige), og min LDN koster mig 460 kr./året. Man kan ikke fortænke industrien i, ikke at ville bruge kræfter på at bevise, at LDN måske er bedre i visse tilfælde. Jeg tør ikke sige nej til den biologiske medicin, fordi jeg jo stadig tror på, at lægerne ved bedst. Jeg kan bare ikke konstatere om det faktisk hjælper. Det kan jeg derimod med LDN.

Du ved, at lægerne vil gøre alt hvad der står i deres magt for at hjælpe. Det er først hvis behandlingen ikke er effektiv, eller bivirkningerne er næsten ligeså ubærlige som sygdommen, at du må udvide horisonten. Det kan godt tage lang tid, før alvoren går op for én, og man begynder at se sig om efter flere muligheder, eller finde sammen med mennesker som er i samme situation. Hvem skulle lige tro, at du ville komme der ud? Men her er du altså, og jeg kan kun sige velkommen i klubben! Jeg var ligeså overrasket selv.

Inden du kaster dig ud i at forsøge dig med LDN, synes jeg, at det vil være godt, hvis du kender baggrunden for, og historien om LDN. Derfor har jeg oversat bogen, skrevet af en pionererne indenfor LDN. Denne hjemmeside eksisterer udelukkende, for at kunne tilbyde dig den bog på dansk. Gør dig selv en tjeneste og køb den! Når du har læst den, ved du godt, hvor du skal finde mere information og hjælp. Og du vil ikke mindst være helt rolig, og klar over hvad du har gang i.

Hvis du vil læse de 3 første kapitler, kan du gøre det her. Til sidst, vil jeg gerne bede dig om, ikke at miste tilliden til det offentlige sundhedssystem. De som arbejder der, synes også det er lidt tungt engang imellem, men de kæmper bravt for dig og mig.

Jørgen T. Jensen

Lille Torøje d. 27.10.2019